Forte Capital neemt de apotheekgroep van Burcht Beheer over

Forte Capital neemt de apotheekgroep van Burcht Beheer over

Forte Capital heeft via Chimera Companies een meerderheidsbelang genomen in de apotheekgroep van Burcht Beheer. De apotheekgroep bestaat uit een snelgroeiende, internationaal opererende internetapotheek en 9 apotheek locaties in de regio groot Zaanstad.

De afgelopen jaren is de apotheekgroep hard gegroeid en heeft zich, mede door een succesvolle implementatie van haar multi-channel strategie, ontwikkeld tot een voorloper in de apotheeksector.

Als nieuwe strategische partner zal Forte Capital, samen met oprichter en medeaandeelhouder Gerrit Jan Dannijs, Chimera Companies actief ondersteunen bij haar ambitieuze groeiplannen.

Gerrit Jan Dannijs, oprichter en eigenaar Burcht Beheer en CEO Chimera Companies: “Met de betrokkenheid van Forte Capital hebben we nu een zakelijke en ondernemende partner die ons kan begeleiden in de volgende fase van het bedrijf. Het was voor mij van essentieel belang om een investeerder te vinden die niet alleen affiniteit heeft met ons bedrijf, maar ook beschikt over het benodigde inzicht en kennis van de markt. Met het Forte Capital team heb ik het gevoel dat we de perfecte match hebben gevonden.”

John Huiberts, Founding Partner Forte Capital: “Wij zien talloze kansen in deze dynamische markt en hebben groot vertrouwen in het groeipotentieel van Chimera Companies. We zijn onder de indruk van wat Gerrit Jan heeft opgebouwd en kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen. Samen willen we Chimera Companies verder uitbouwen tot een toonaangevende speler in de Nederlandse apotheeksector middels organische groei en overnames.”