Forte Capital verwerft een belang in Ministry of Beauty

Forte Capital verwerft een belang in Ministry of Beauty

Forte Capital verwerft een belang in Ministry of Beauty (“MoB”), een toonaangevende producent en leverancier van haar- en huidverzorgingsproducten, gevestigd te Apeldoorn. Met het toetreden van Forte Capital tot de aandeelhoudersgroep van MoB wordt de lange termijn continuïteit geborgd. Forte Capital zal directeur en mede-aandeelhouder Nico Niessink ondersteunen bij het verder realiseren van zijn ambities rondom het versterken van de lokale marktpositie en het versnellen van internationale groei.

MoB is opgericht in 1995 als groothandel voor de lokale kapsalons. Kort hierna werd MoB exclusief distributeur van L’Anza-producten, en begon het met de productie van hun eigen merk KIS. In de afgelopen jaren is MoB uitgegroeid tot een significante speler in de professionele haar- en huidverzorgingsbranche.

Nico Niessink, oprichter en directeur MoB: “Met de komst van Forte Capital hebben we een ondernemende business partner gevonden die ons kan ondersteunen een volgende stap te zetten met Ministry of Beauty. Voor mij was het belangrijk een investeerder aan boord te hebben die gevoel heeft bij het ons type bedrijf en de branche. Ik denk dit met John en zijn team gevonden te hebben.

John Huiberts, Founding Partner Forte Capital: “De investering in Ministry of Beauty is een type investering waar we ons graag op richten. Samen met de oprichter Nico Niessink investeren we in een prachtig, snelgroeiend Nederlands bedrijf met internationale ambities in een aantrekkelijke niche markt.“