Investeringsfocus: groei in ondernemerschap | Forte Capital
De investeringsfocus van Forte Capital is erop gericht om ondernemers en bedrijven (versneld) te laten groeien. Met name in de chemische sector en de maakindustrie.
investeringsfocus, investeringskapitaal, groei ondernemers, chemische sector, maakindustrie, kapitaal, vastgoed, vastgoedinvestering
15766
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15766,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-28.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Investeringsfocus

De investeringsfocus van Forte Capital is erop gericht om ondernemers en bedrijven sneller te laten groeien. We stellen gezamenlijk een groeistrategie op die past bij het bedrijf, de sector en de ondernemer. Groei op middellange termijn is ons uitgangspunt.

We zoeken actief management wat mee wil investeren. Het managementteam blijft aan het roer, wel bepalen we samen de juiste richting en de exithorizon.

Samenwerken met Forte Capital betekent:

  • harder willen lopen dan de anderen en de markt
  • daadkrachtig stappen durven zetten
  • actieve ondersteuning om samen doelstellingen te realiseren en overtreffen
  • groeikapitaal om ambitie waar te maken

Forte Capital Investeringsmaatschappij

Ondernemend investeren

We werken graag samen met gemotiveerde en gepassioneerde managementteams van ambitieuze succesvolle Nederlandse ondernemingen met een winstniveau vanaf €500.000,-. Ondernemingen met een stevige marktpositie, onderscheidend vermogen en sterk groeipotentieel. Dit kan autonome groei zijn, maar ook groei door overnames (buy & build) op zowel nationaal als internationaal niveau.

Daarnaast zijn we geïnteresseerd om ondernemers en mee-investerende ondernemende managers actief te ondersteunen bij pre-exits en management buy-outs. We zijn ook bereid goede ondernemingsplannen te ondersteunen door het verstrekken van leningen voor investeringen en verruiming van het werkkapitaal.

Maakindustrie, technologie en chemische sector

Forte Capital Participaties is op zoek naar meer- en minderheidsbelangen (>30%) in de Nederlands maakindustrie, technologie en chemische sector. Deze bedrijven zijn actief in trading, handel en/of productie. Zij weten zich positief te onderscheiden van hun concurrenten en lopen voorop in hun markt. Hier gaan wij weer harder van lopen!

Af en toe spreken we ook met bedrijven buiten deze sector. Belangrijk is dat bedrijven onderscheidend zijn in hun marktsegment waardoor groeipotentieel aanwezig is. Onze investeringsfocus is niet gericht op start-ups of turnarounds.

Forte Capital Investeringsmaatschappij
Investeringsfocus Forte Capital

Investeren in vastgoed

Forte Capital Real Estate investeert ook in commercieel en residentieel vastgoed op goede locaties in Nederland. We zijn geïnteresseerd in samenwerking met succesvolle en vooral ondernemende partners.

We ondersteunen resultaatgericht en zijn besluitvaardig, wat we combineren met goede professionele afspraken tussen partners. Daarbij leggen we de focus op een rechtstreekse investering in vastgoed of via de samenwerkingsverbanden Mundus Invest en Langstraet Vastgoed. Daarnaast investeren we ook in beursgenoteerde vastgoedbeleggingen via (internationale) vermogensbeheerders.